Gå direkt till textinnehållet

Sveriges Radio tog hem två Prix Europa-pris

Hugo Lavett har tilldelats ett Prix Europa-pris för sin dokumentär "Kvinna hittad död vid badplats. Bo-Göran Bodin och Daniel Öhman vann med "The Insider".

Radio- och TV-priset Prix Europa delades ut i Berlin. I kategorin Radio Documentary vann Hugo Lavett med sin första P1-dokumentär "Kvinna hittad död vid badplats".

"Det är en fantastisk känsla att få det här erkännandet. Att efter den här veckan, när man suttit och lyssnat på de bästa dokumentärerna från hela Europa och haft långa diskussioner, sedan röstas fram som den bästa – det är svårt att smälta", säger Hugo Lavett i ett pressmeddelande.

Ekots Daniel Öhman och  Bo-Göran Bodin, som vann en Prix Europa för två år sedan med "Saudiaffären", fick pris för sin granskning av Ericssons affärer i Grekland, "The Insider – en unik rapport inifrån ett av världens största telekombolag".

Annons Annons

"Den här granskningen av Ericssons mutaffärer i Grekland har fått väldigt stora konsekvenser där, det har man nog inte förstått i Sverige", säger Bo-Göran Bodin.

Fler avsnitt
Fler videos