Gå direkt till textinnehållet

”Svenska journalister har misslyckats med Zlatanbevakningen”

Sydsvenskan listar i dag 27 kulturella verk om Zlatan Ibrahimovic, inför kvällens match i Malmö. Journalisten och författaren Daniel Nilsson-Padilla som finns med på listan tycker att svenska medier har misslyckats i sin bevakning av fotbollsgiganten.

– Journalister i Sverige har inte haft koll på honom. De har inte gjort någon autentisk beskrivning av hans resa, säger Daniel Nilsson-Padilla, som förra året kom ut med boken En gång var jag större än Zlatan, om Zlatans gamla lagkompis Tony Flygare.

Att Zlatan ikväll återvänder till Malmö för matchen mellan Malmö FF och Paris Saint Germain är inte bara stort i den sydsvenska staden, menar Nilsson-Padilla.

– Det är en fantastisk fest för hela Sverige att Zlatan är på plats. Han har betytt mer än någon integrationsminister någonsin betytt. Han visar det öppna samhället, att alla är välkomna.

– Man ser också av Sydsvenskans lista vilket stort avtryck han gjort.

På Sydsvenskans lista finns allt från teaterföreställningen Zlatans leende till David Lagercrantz och Zlatan Ibrahimovics bok Jag är Zlatan, liksom kvällstidningsjournalisterna Jennifer Wegerup och Petter Karlssons Zlatan är Zlatan, som kom redan 2009.

Fler videos
Fler avsnitt