Gå direkt till textinnehållet

Svalt intresse för IDGs avgångserbjudanden

Computer Sweden ska banta sin redaktion med fem tjänster. Intresset för de avgångserbjudanden som riktats till ett mindre antal medarbetare har hittills varit litet. – Erbjudandena är inte särskilt bra, säger Billy Ekblom i journalistklubbens styrelse.

Som Journalisten berättade för en månad sedan vill Computer Sweden minska antalet anställda på redaktionen med fem personer.

– Vi ser som de flesta andra över våra kostnader och vår organisation hela tiden. Många vill ta del av vår journalistik, vi har med 250 000 läsare i veckan fler läsare än någonsin. Men en majoritet av dem finns inte i print, säger chefredaktören Jörgen Lindqvist.

Journalistklubben på IDG saknar i dagsläget ordförande. Billy Ekblom sitter i klubbstyrelsen.

– Klubbens syn på nedskärningarna är att det så klart är tråkigt, men samtidigt ser det ut som det gör på marknaden.

Riktade avgångserbjudanden har gått ut till ett mindre antal medarbetare, men hittills har ingen nappat.

– Samtalen är inte klara, säger Jörgen Lindqvist.

Enligt vad Journalisten erfar ligger erbjudandena i flera fall under gällande kollektivavtal. Det är inget som Jörgen Lindqvist vill kommentera:

– Jag vill inte prata med externa medier om enskilda samtal som jag för med medarbetare.

Billy Ekblom i klubben konstaterar att erbjudandena inte varit "särskilt bra".

Det är oklart om det kommer att varslas medarbetare om man inte når en frivillig lösning. Billy Ekblom menar att arbetsgivaren har allt att vinna på omplaceringar, eftersom nedskärningen rör CS och inte hela IDG och en förlagsgemensam Las-lista i så fall skulle behöva upprättas.

Fler avsnitt
Fler videos