Gå direkt till textinnehållet

Stora nedskärningar på LT i Östersund

Länstidningen i Östersund står inför ett nytt sparpaket som kan innebära att ytterligare 10 till 12 personer får sluta. "Det kom som ett slag i ansiktet. Alla är helt tagna på sängen", säger journalistklubbens sektionsordförande Jens Stenman.

På tisdagen fick personalen på Länstidningen i Östersund beskedet av Mittmedias koncernledning att det väntar nya nedskärningar. Hittills har sex personer på LT tackat ja till Mittmedias bud om avgångsvederlag, men nu måste LTs chefredaktör Lennart Mattsson se över bemanningen och hitta nya sparmöjligheter.

Det är inte klart hur många tjänster som kan komma att försvinna, men till LTZ.se säger Mittmedias AnnaKarin Lith att "en kraftig nedbemanning för mig är i runda tal 10 till 12 personer utöver de som går med avgångsvederlag".

Den vikande upplagan för Länstidningen hotar presstödet.

Annons Annons

"Hur vi än gör för att få nya kundgrupper så kommer det inte att gå. Vi tror inte att det är möjligt", säger AnnaKarin Lith.

I dag jobbar 33 personer på LT. Jens Stenman, sektionsordförande för journalisterna på LT, tror att det nya sparpaketet kan innebära att LTs personalstyrka minskar till hälften.

Han säger till LTZ.se att personalen "hade ingen som helst aning om att det skulle komma ett sådant här förslag från ledningen" och är förvånad över beskedet eftersom LT är en tidning som "gör bra vinster".

 

 

Fler avsnitt
Fler videos