Gå direkt till textinnehållet

Stoppad tidning anmäler Postnord

Postnord nekar morgonutdelning – men delar ut tidningens konkurrenter.

I en anmälan till Konkurrensverket uppger den nystartade travtidningen Sulkysport att Postnord blockerar tidningens möjlighet att gå över till morgonutbärning hos distributionsbolaget MTD (Morgontidig Distribution). Tidningen har hittills postutdelats på eftermiddagar, men är missnöjd med mängden reklamationer. Postnord är via dotterbolaget Tidningstjänst delägare i MTD (Morgontidig Distribution) som sköter morgonutdelning av Sulkysports konkurrenter Travronden och V75Guiden.

När Sulkysport tog kontakt med MTDs ledning om morgonutdelningen var beskedet först positivt. ”Efter någon tid kom emellertid besked att Tidningstjänst ställde sig negativ härtill. Som motiv angavs dels för låg upplaga, dels direktiv från ägarna.”

Sulkysport har tolkat detta som att Tidningstjänst utövat inflytande över MTD för att säkra att distributionsavtalet med Postnord kvarstår. Tidningen anser att detta utgör maktmissbruk och begränsar tidningens konkurrensförmåga vilket gör att ”effektiviteten på den omreglerade spelmarknaden minskar”, inte minst med tanke på att den dominerande tidskriften på travområdet är Travronden som ägs av Svensk Travsport, som äger 90 procent av monopolspelbolaget ATG.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos