Gå direkt till textinnehållet

Stampens anställda erbjuds avgångsvederlag

Anställda på de tidningar som ingår i Stampen Local Media kommer att erbjudas avgångsvederlag. Men erbjudandet gäller bara dem vars tjänster tidningarna inte behöver återbesätta.

Som Journalisten tidigare skrivit om ska Stampen Media spara 50 miljoner kronor, något som kommer att beröra de tidningar som ingår i Stampen Local Media: Göteborgs-Posten, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Bohusläningen (Strömstads Tidning), TTELA och Gratistidningar i Väst AB.

Om det blir neddragningar på redaktionerna är ännu oklart.

Cecilia Krönlein, GPs chefredaktör, svarar i ett mejl att ”företagets erbjudande om avgångsvederlag berör också redaktionens medarbetare”.

"Erbjudandet är ensidigt och vi kommer bara att bevilja personer vars tjänster vi inte behöver återbesätta. Även om man förändrar arbetssätt och organiserar på nytt sätt så handlar det i nuläget inte om så väldigt många", skriver Cecilia Krönlein.

Hon påpekar att företaget tittar på kostnaden för papper, tryck och distribution som är stora utgifter.

"Just nu handlar det om att se över alla resor och inköp. Men det är inget totalstopp. För tillfället har vi fem utsända; Britt-Marie Mattsson är i USA, Eric Hilmersson är på väg till fotbolls-VM i Kanada, Daniel Claeson är på väg till Cardiff för att bevaka One Directions turnépremiär och vi har ett team på en reportageresa i Europa".

Cecilia Krönlein påpekar att GP även rekryterar, att det inte enbart är neddragnignar.

" I veckan blev det klart att Markus Hankins lämnar GT för att i stället bli onlinechef här på GP. Vi är i slutfasen av rekryteringarna av nyhetschef och kulturchef, och vi kommer snart dra igång rekryteringen av två nya reportrar med grävprofil."

Enligt uppgifter till Journalisten ska 25 miljoner av de 50 sparas in på personal. De anställda får fram till den 12 augusti på sig att svara på om de är intresserade av att ta avgångsvederlag. Hur det är utformat är ännu inte klart.

Fler avsnitt
Fler videos