Gå direkt till textinnehållet

Stampens ackordsförslag klara

Fordringsägarna i Stampenbolagen, som är satta i rekonstruktion, har nu fått de så kallade ackordserbjudandena som går ut på att stora delar av skulderna ska skrivas ner. 61 procent av frilansjournalisterna föreslås dock ersättas fullt ut.

För Stampen Local Media, där bland annat Göteborgs-Posten, Hallands Nyheter och Hallandsposten ingår, erbjuds fordringsägarna full betalning upp till gränsvärdet 10 000 kronor. På överskjutande belopp erbjuds 25 procents ersättning.

Det här innebär att 61 procent av frilansjournalisterna ersätts fullt ut för fakturor inskickade innan den 23 maj.

”Det känns bra att så pass många kommer att få tillbaka hela sin fordran, men tyvärr gäller det inte alla. Vi har gjort allt vi kan för att det ska bli så bra som möjligt för våra frilansare. Vi argumenterade tidigt för att de skulle betraktas som anställda för att vi inte skulle behöva ha den här situationen. Men det fungerade inte rent juridiskt. Vi har erbjudit förskottsbetalning och gjort vad vi kan med fribeloppet för att så många som möjligt ska få full betalning. Vi hoppas naturligtvis att vi ska minimera problemen som frilansarna utsatts för genom vår rekonstruktion,” säger Stampens VD Martin Alsander till gp.se.

Annons Annons

Fordringsägarna har sommaren på sig att ta ställning till förslaget. Ackordsförhandlingar ska enligt plan hållas i september.

Fler avsnitt
Fler videos