Gå direkt till textinnehållet

Stampenanställd får behålla lönegaranti

Tillsynsmyndigheten har ifrågasatt de hundratals miljoner som staten betalat ut i lönegaranti under Stampens rekonstruktion, och velat pröva frågan i domstol. Men Göteborgs tingsrätt går på löntagarnas linje och har nu avvisat talan i ett av målen.

Staten har betalat löner för 200 miljoner kronor under Stampens rekonstruktion, skriver SVT Nyheter Väst. Totalt har 15 chefer, däribland Göteborgs-Postens chefredaktör och biträdande redaktionschef, fått ut maxbeloppet för lönegaranti på drygt 177 000 kronor.

Tillsynsmyndigheten i konkurser har ifrågasatt rekonstruktörens beslut om lönegaranti, och väckt talan mot flera löntagare. Löntagarna har i sin tur begärt att tingsrätten ska avvisa Tillsynsmyndighetens talan som otillåten, enligt rättegångsbalkens regler.

Göteborgs tingsrätt har nu valt att avvisa talan i ett av målen, som gäller en anställd i Stampen Local Media Försäljning AB. Tingsrätten konstaterar att Tillsynsmyndighetens talan inte är tillåten, och går därmed på löntagarens linje.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos