Gå direkt till textinnehållet

”SR viktig nyhetsförmedlare”

91 procent anser att Sveriges Radio är mycket eller ganska viktigt för nyhetsförmedlingen och 86 procent anser att företaget har ett stort eller mycket stort värde för samhället. Det framgår i den årliga utvärderingen av public service-företaget.

86 procent av de tillfrågade anser att Sveriges Radio har ett stort, eller mycket stort värde för samhället. Bland de äldre är siffran 92 procent.

91 procent svarade att Sveriges Radio är mycket eller ganska viktigt för nyhetsförmedlingen. Det är fyra procentenheter högre än 2013, enligt Sverigesradio.se där undersökningen presenteras.

Undersökningen visar att 70 procent lyssnar på P4-kanalernas nyheter och program och 82 procent anser att Sveriges Radio är en viktig förmedlare av lokala nyheter. Lika många anser att Sveriges Radios nyhetssändningar är trovärdiga.

Under vintern, med det osäkra politiska läget med budgetdebatt och budgetomröstning i riksdagen i december, slog P1 publikrekord: 1,8 miljoner lyssnare. En genomsnittlig dag 2014 har P1 1,2 miljoner lyssnare. Sveriges Radio har även en viktig roll att spela inom kulturen. 74 procent av de tillfrågade anser att Sveriges Radio är viktigt för kulturupplevelser.

På frågan om lyssnarna tycker att Sveriges Radio är värt licenspengarna svarade 73 procent ja.

 

Fotnot: På uppdrag av Sveriges Radio utvärderar undersökningsföretaget Novus Group en gång per år hur människor ser på företaget och utbudet. 2014 års undersökning genomfördes den 3 till 16 december 2014. Intervjuerna har genomförts via Novus Groups Sverigepanel. 2 440 personer i åldern 16-79 år har svarat.

Fler avsnitt
Fler videos