Gå direkt till textinnehållet

SR stärker politikbevakningen

Ekots lördagsintervju växer till en hel timme och ger utrymme för fördjupning och kommentarer. ”Den stora fördelen med förlängningen är att vi bättre kan förvalta det material som kommer fram i intervjun”, säger nye producenten Erik Hedtjärn.

Precis som tidigare kommer Ekots Monica Saarinen att programleda Lördagsintervjun. Redaktionen har dock stärkts upp av de rutinerade politikreportrarna Erik Hedtjärn och My Rohwedder, som blir producenter.

Själva utfrågningen av en aktuell makthavare kommer att lämnas oförändrad och inleda programmet, men under den andra halvtimmen att följas av kommentarer, diskussioner och fördjupning. Allt blir direktsänt.

– Genom uppföljande, fördjupande samtal om de ämnen som avhandlas i intervjun kommer vi att kunna fånga upp det som sägs bättre, säger Erik Hedtjärn.

Annons Annons

Man ska även hinna ta upp andra aktuella politiska frågor i programmet.

Vilka blir gästerna?

– Forskare, människor från organisationer. Gärna folk som kan något och inte bara tycker.

Inte bara ledarskribenter?

– Nej, vi ska inte göra en ny Godmorgon Världen-panel, även om det är ett väldigt omtyckt och starkt format.

Vilken blir utmaningen för er som producenter?

– Att göra ett jättebra program. Och att hitta ett eget tilltal och en ny ton som kompletterar den politikbevakning som redan finns i Godmorgon Världen, Studio Ett och P1-morgon. Det känns roligt och som en stor utmaning.

Fler avsnitt
Fler videos