Gå direkt till textinnehållet

SR-klubben vill stoppa Brunegård

Sveriges Radios journalistklubbs årsmöte ifrågasätter nomineringen av Tomas Brunegård (bilden) till SRs bolagsstyrelse. ”Tyvärr kan vi inte se att vårt företags förtroende gynnas av nomineringen”, skriver SR i uttalandet som riktas till Förvaltningsstiftelsen.

På torsdagens årsmöte antog Sveriges Radios journalistklubb ett uttalande rörande den kontroversiella nomineringen av krisdrabbade Stampens tidigare VD Tomas Brunegård till SRs bolagsstyrelse. Journalisten har tidigare rapporterat om nomineringen.

I uttalandet ställer sig klubben frågande till nomineringen: ”Utvecklingen inom Stampen gör att vi ser Tomas Brunegård som en företagsledare som fattade en rad dåliga beslut. Att då bli belönad med en prestigefull post i vår bolagsstyrelse skickar fel signaler om vilka som ska sitta där. Sveriges Radios viktigaste framgångsfaktor är dess förtroende. Tyvärr kan vi inte se att vårt företags förtroende gynnas av nomineringen”, står det i uttalandet.

Klubben förväntar sig att om Tomas Brunegård trots kritiken väljer att tillträda posten ska göra allt som står i hans makt ”för att väga upp för den brist på förtroende Journalistklubben känner”.

Fler avsnitt
Fler videos