Gå direkt till textinnehållet

SR gör festival för poddälskare

Sveriges radio anordnar vad man kallar DokuPodd 2016 för alla som älskar ljudberättelser. Till evenemanget har man bjudit in profiler som Camilla Kvartoft, Jack Werner, Alexandra Pascalidou, Jan Gradvall och Tina Mehrafzoon. 

Lördag 19 mars anordnas DokuPodd 2016 i samarbete med Fotografiska i Stockholm. Sammanlagt blir det tio olika programpunkter på tre scener med en rad profiler.

– DokuPodd 2016 visar att Sveriges Radio är Sveriges största arena för all slags ljudande berättande, i synnerhet radiodokumentärer, säger Pia Kalischer, som ligger bakom det nya evenemanget, i ett pressmeddelande.

Bland annat kommer amerikanen Scott Carrier som gör This American Life och Home of the Brave till DokuPodd 2016 och delar med sig av sina tankar kring berättande.

Det blir även berättelser om flykt med Alexandra Pascalidou, berättelser om brott med Camilla Kvartoft och spökhistorier från internet med Jack Werner.

Jan Gradvall (bilden), en av Sveriges mest kända musikjournalister gör en intervju med Maria Andersson, tidigare frontfigur i Sahara Hotnights som nu släpper sitt första soloalbum.

Alla samtal spelas in och publiceras som specialpoddar i efterhand på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Fler avsnitt
Fler videos