Gå direkt till textinnehållet

Sprängt paket innehöll örter

Det paket som hade lämnats vid ingången till tidningen Norra Halland visade sig innehålla örter. På grund av hur paketet såg ut och terrordådet mot Charlie Hebdo beslutade polisen att spränga paketet.

Det var i morse som någon hade lämnat ett paket vid entrén till Norra Halland. Paketet hade lämnats där trots att redaktionen var bemannad. Försändelsen hade ingen avsändare.

– Detta gjorde att vi inte valde att öppna paketet själva utan bad polisen om hjälp, säger chefredaktören Elisabeth Blide.

Polisen tog allvarligt på saken, utrymde redaktionen och spärrade av området runt tidningen, mycket beroende på vad som hade hänt i Paris, men också efter en bedömning av hur paketet såg ut. Paketet sprängde sönder med hjälp av en robot. Paketet visade sig innehålla örter, troligen mynta.

Annons Annons

– Vi har precis kommit tillbaka till redaktionen och håller på att återhämta oss. Jag kommer att ha fortsatt kontakt med polisen för jag vill veta varför paketet lämnades vid vår entré, om det var någon som hade glömt det, om det var meningen att skrämmas. Det vore bra att vet. Jag känner mig inte komfortabel just nu, säger Elisabeth Blide.

Fler videos
Fler avsnitt