Gå direkt till textinnehållet

Sportjournalist attackerad vid fotbollsderby

En journalist från TV4 attackerades i samband med fotbollsderbyt mellan Djurgården och Hammarby. En man tog sig in på pressläktaren och attackerade reportern med slag och hotelser. 

I halvtidsvilan under måndagens derby mellan arrangören Djurgården och Hammarby gick en supporter till fysiskt angrepp mot en journalist inne på pressläktaren. Det dröjde flera minuter innan en civilpolis kom till undsättning.

Sportjournalisternas Klubb Stockholm har vid tidigare tillfällen påtalat för Djurgården, Hammarby och AIK att pressplatserna på Tele 2 Arena och Friends är helt öppna och saknar tydliga avgränsningar. Det saknas också vakter.

”Det är naturligtvis en ohållbar situation att obehöriga personer kan kliva rakt in på pressläktaren. Det är också en oacceptabel arbetsmiljö för de journalister som rapporterar om Stockholmsfotbollen. Vi hoppas att Djurgården, Hammarby och AIK kan möta oss i en dialog kring hur vi får tydligt avgränsade pressläktare samt vakter, inte bara under derbyn utan vid samtliga elitfotbollsmatcher”, skriver Sportjournalisternas Klubb Stockholms ordförande Jenny Modin och vice ordförande Robert Laul i ett uttalande.

Jonas Nordling, ordförande för Journalistförbundet, säger att det är oacceptabelt att en person kan ta sig in på pressläktaren och attackera en journalist med hot och slag.

Fler avsnitt
Fler videos