Gå direkt till textinnehållet

Sofia Sidén rekryterades via Snapchat

Sofia Sidéns berättelse om en person som lever på mat som andra slänger gav henne jobb på Sveriges Radio P3 Nyheter.

P3 Nyheter tog till ett nytt grepp att hitta en reporter. I en film på Facebook uppmanar de folk att ta sig in ”i en miljö där du inte brukar vara”, filma eller fotografera, och skicka in historien till redaktionen för att få jobbet. De sökande skickade sedan filmen/bilderna via sociala medierappen Snapchat till redaktionen.

”Om du har den bästa storyn får du jobb på P3” stod det i annonsen, något som Journalisten skrivit om.

Den som fick jobbet var 23-åriga Sofia Sidén från Örnsköldsvik. Hon följde en person som lever på mat som andra ratar. I dag börjar hon på P3 Nyheters redaktion i Göteborg.

Annons Annons

”Det känns jättekul att ha fått jobbet! Och P3 har en sådan otrolig spridningspotential, varenda person man möter går ju runt med hörlurar i öronen”, säger Sofia Sidén i ett pressmeddelande.

”När Sofias berättelse om en dumpstrare, som alltså lever på maten andra slänger, nådde oss förstod jag att vi hittat den vi söker. Hela idén med Snapchat-rekryteringen var att hitta en person som med självklarhet berättade en historia utan att skrämmas av ett nytt format och det har Sofia verkligen visat prov på”, säger Niklas Mannheimer Ruberg, P3s programchef i Göteborg och ansvarig för Snapchat-rekryteringen, i ett pressmeddelande.

Fler videos
Fler avsnitt