Gå direkt till textinnehållet

Sofia Juvel: ”Kvinnorna var positiva”

Arbetarbladets nöjesredaktör Sofia Juvel beslutade att inte bevaka evenemanget Ladies night när turnén besökte Gävle i helgen. Kvinnor har över lag varit positiva till beslutet. Männen inte.

Har du fått många reaktioner på beslutet att inte bevaka Ladies night?

– Det har kommit många kommentarer på min blogg, som är förhandsmodererad, och mejl till mig och tidningen. Även på Arbetarbladets Facebooksida har mitt beslut kommenterats.

Vad har det stått i kommentarerna?

Annons Annons

– Det har varit blandat, men överlag positivt. De flesta positiva kommer från kvinnor som länge känt ett obehag med detta evenemang, med kanske inte tidigare lyckats sätta ett finger på varför. De flesta negativa har kommit från män.

Blev du förvånad över att så många kommenterat ditt beslut?

– Jag trodde inte att det var ett så kontroversiellt beslut. Jag hade fått känslan av att det är många som tycker att hela turnén är ett konstigt koncept.

Vem tog beslutat att inte bevaka Ladies night?

– Det var jag som tog beslutet, jag hade funderat på hur jag skulle göra, för jag anser inte att vi behöver bevaka ett arrangemang som profiterar på ojämställdhet. Man har möjlighet att göra ett val

Har arrangörerna av Ladies night hört av sig?

– Nej, jag har inte hört av dem.

Har konkurrenten Gefle Dagblad skrivit om Ladies night?

– De hade en recension i dagens tidning och hade även intervjuer inför.

 

Bland motiveringarna Sofia Juvel tog upp varför hon inte bevakade Ladies night var att turnén inte välkomna alla, att konceptet bygger på att befästa stereotypa könsroller och att det inte ska behövas en ”tjejkväll” för att kvinnor ska tillåtas gå ut och roa sig.

Sofia Juvel vill poängtera att det här inte har något med kvaliteten av artisterna på scen att göra. Kritiken riktar sig helt och hållet mot konceptet ”Ladies night”.

 

 

Fler avsnitt
Fler videos