Gå direkt till textinnehållet

Slutar efter 43 år på Dalarnas Tidningar

Efter 43 år på samma redaktion i Malung går lokalreportern Anders Mojanis i pension nästa vecka. Samtidigt läggs hans redaktion ned.

Vad tycker du om nedläggningen?
– Kommunen ska ju bevakas av någon men det kommer inte finnas någon på plats här. Vi har en reporter i Vansbro som nu ska bevaka allt. Sedan ska man väl kunna bevaka saker även från Falun och Mora, men jag hoppas det ska märkas att jag slutar, säger han.

Nedskärningarna på Dalarnas-Tidningar innebär att åtta kommuner norr om Falun-Borlänge nu kommer att bevakas av sex journalister.

– När man varit med länge får man en väldig kännedom om allt, inte minst personkännedom. Så det är klart att de inte får samma kontakt som jag har från Falun som är 15-20 mil härifrån. Det kommer säkert finnas resurser att bevaka de stora nyhetshändelserna men sånt som folk sysslar med i vardagen, det människor gör, kommer inte kunna lyftas fram på samma vis. Jag producerar i princip en sida om dagen och vem som ska hinna det nu vet jag inte.

Vad är det som gjort att du stannat på samma redaktion i 43 år?
– Dels har jag mina rötter här, sedan har jag fått familj och trivs bra med jobbet. När jag började i Malung fanns det fyra tidningsredaktioner här, med sammanlagt tio journalister. Nu blir det noll kvar efter mig. Så jag har varit med om en del, säger Anders.

Fler avsnitt
Fler videos