Gå direkt till textinnehållet

Skogsbrand och ”PewDiePie” bakom SRs rekord

Bevakningen av skogsbranden i Västmanland och intresset för Felix ”PewDiePie” Kjellbergs sommarprogram. Dessa två händelser låg bakom besöksrekord på Sveriges Radios sajt.

Det nya rekordet lyder på 1,7 miljoner unika besökare under vecka 32. Den tidigare toppnivån uppnåddes under Musikhjälpen i december 2013 och låg på 1, 6 miljoner unika besökare.

”För att vara sommartider är det oerhört höga siffror. Normalt är antalet användare på sverigesradio.se lägre under sommaren, men i år har vi inte haft någon sådan svacka. Totalt sett har sajten ökat med 15 procent under hela sommaren, jämfört med 2013, till stor del beroende på att en majoritet av besöken nu kommer från mobila plattformar”, säger Martin Jönsson, digital direktör på Sveriges Radio i ett pressmeddelande.

Utöver sajten noterade Sveriges Radio Play 436 000 unika besökare.

Annons Annons

Förklaringen till besökssiffrorna är rapporteringen från storbranden i Västmanland och sommarprogrammet med Felix ”PewDiePie” Kjellberg. Förra veckan noterades 2,4 miljoner efterhandslyssningar på Sveriges Radio Play. Programmet sändes även som engelsk poddradio och hade 165 000 unika besökare.

Fler avsnitt
Fler videos