Gå direkt till textinnehållet

”Situationen är allvarlig”

(UPPDATERAD) Efter beskedet att facket ska agera mot företaget. Nu medger SVT-chefen Heléne Sahlin (bilden) att situationen är allvarlig på redaktionen.

Journalisten har varit i kontakt med Heléne Sahlin, HR-chef på SVT. Hon vill inte prata i telefon eftersom hon sitter upptagen i möten men går med på en mejlintervju.

Kan Ylva m Andersson komma tillbaka efter det här, uppenbart är missnöjet kring hela den här affären – och hur den skötts stor bland medarbetarna?

– Jag kan inte kommentera detta just nu.

Annons Annons

Det vittnas om en utbredd oro bland medarbetarna på SVT Göteborg. Hur ska ni komma till bukt med det?

– Robert Olsson som programdirektör och Ragnhild Vestman Fjällhed har under en sex-månaders period ansvar för Allmän-TV i Göteborg. De driver verksamheten samt ansvarar för arbetsmiljön för medarbetare och chefer.

Som HR-chef är du ändå ansvarig – vilka åtgärder vidtar ni för att det här ska kunna bli bra?

– Situationen är allvarlig och medarbetare och chefer kan ha behov av att få bearbeta situationen med någon. HR har på plats i Göteborg erbjudit stöd via vår företagshälsovård. Respektive chefer lyssnar och fångar upp signaler om ytterligare stöd behövs. I övrigt finns HR-stöd på plats.

Fotnot: I en tidigare version av den här artikeln citerade vi GT som skrev att Journalistförbundet skulle stämma SVT. Där är man inte ännu. 

Fler avsnitt
Fler videos