Gå direkt till textinnehållet

Sitt med Dawit på Frankfurts bokmässa

Manifestationen Sitt med Dawit kommer att medverka på världens största bokmässa i Frankfurt i slutet av oktober.

Den svensk-eritreanske journalisten Dawit Isaak har nu suttit fängslad i Eritrea i över 15 år. Manifestationen Sitt med Dawit, en replika av en cell där besökare kan prova att sitta, kommer nu att medverka på Frankfurts bokmässa den 19 – 23 oktober. Det är den största bokmässan i världen.

Samtidigt publiceras också utdrag ur Dawit Isaaks bok Hopp översatta till engelska. Ett projekt pågår för att översätta hela boken till engelska och franska. Projektet har fått anslag av Svenska Akademien och Kalityfonden.

Senast hölls manifestationen Sitt med Dawit på Stockholms centralstation, i samband med årsdagen då Dawit Isaak fängslades den 23 september. Tidigare nedslag har skett i Almedalen, vid Sergels Torg, bokmässan i Göteborg, Malmö Stadsfestival, Littfest i Umeå samt Bozar konstcenter i Bryssel, Belgien.

Kampanjen för Dawit Isaak arrangeras av Stödföreningen Free Dawit i nära samarbete med Publicistklubben, Reportrar utan Gränser, Sveriges Författarförbund, Svenska Journalistförbundet, Svenska PEN, Sveriges Tidskrifter, Tidningen Expressen och Utgivarna. Även Amnesty medverkar i arbetet med manifestationen.

Fler avsnitt
Fler videos