SFF kritiserar fototävling

14 mars, 2016

Svenska Fotografers Förbund kritiserar Norrköpings kommun för en fototävling där tävlingsbidrag ska kunna användas gratis i marknadsföringssyfte.

Allmänheten uppmanas publicera bilder under hashtagen "iNorrköping", för att få en chans att få dem tryckta i en bok om Norrköping. Samtidigt godkänner deltagarna ett avtal där tredje part fritt kan använda bilden, rapporterar P4 Östergötland.

Anki Almqvist, ordförande för Svenska Fotografers Förbund, är kritisk mot tävlingsvillkoren och liknande tävlingar, som hon ser som ett sätt för myndigheter att slippa anlita professionella fotografer. Norrköpings kommunikationsdirektör Louise Flygt betonar dock för P4 Östergötland att kommunen ”använder professionella fotografer för kommunens verksamheter”.

Taggar: fotografer

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Journalisten-podden

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies