Gå direkt till textinnehållet

Segulah byter ut VDn för Mitt i

Thomas Nyhlén, VD för Mitt i, slutar. Det kom fram vid ett stormöte i dag. VD-posten kommer att övertas av Dan Lannerö fram till dess att man hittat en ny VD.

I våras köptes Mitt i-tidningarna av riskkapitalistbolaget Segulah IV som har sitt säte på den brittiska kanalön Jersey, som Journalisten tidigare skrivit om. Till styrelseordförande valdes Joachim Berner, tidigare bland annat chefredaktör för Dagens Nyheter och Expressen.

Vid ett stormöte i dag informerade Joachim Berner att Thomas Nyhlén slutar och att Dan Lannerö träder in tills det att man hittat en ny VD. Dan Lannerö sitter i Segulahs styrelse och var tidigare VD för Upsala Nya Tidning samt Eskilstuna-Kuriren.

Anledningen till bytet av VD ska enligt uppgifter till Journalisten bero på olika syn på Mitti-tidningarnas framtida utveckling. Joachim Berner har tidigare förklarat att Segulah vill expandera genom att köpa andra gratistidningar och starta nya, samt att man även kommer att satsa digitalt. 

Annons Annons

– Vi förväntade oss att något skulle hända. Segulah är ett riskkapitalistbolag som vill se förändring. Det har naturligtvis skapat en viss oro på redaktionen. Vi hoppas att den nya VDn vill utveckla vår verksamhet och medarbetarna, säger Caroline Cederquist, journalistklubbens ordförande på Mitt i.

I ett pressmeddelande säger Joachim Berner att styrelsen och Thomas Nyhlén har kommit fram till att ”Mitt i behöver en annan VD-profil för den framtida utvecklingen”.

Fler avsnitt
Fler videos