Gå direkt till textinnehållet

SD: ”Politiker ska svara på frågor”

Flera medier stoppades från att bevaka SDs valvakor. ”Vi har i dag inte klarhet i hur alla de lokala valvakorna har fungerat”. Det säger Sverigedemokraternas pressekreterare Martin Kinnunen.

Som Journalisten tidigare skrivit om blev bland annat Expressen, Sydsvenskan, SR Sörmland och Norrländska Socialdemokraten hindrade från att bevaka SDs valvakor.

”Vi har i dag inte klarhet i hur alla de lokala valvakorna har fungerat. Från riksorganisationens sida är vår hållning att det ligger i allas intresse att vi är öppna gentemot medierna när det kommer till valvakorna. Samtidigt vet vi att det kan finnas speciella omständigheter så som t ex önskemål från uthyrare som man på det lokala planet ibland tar hänsyn till”, skriver Martin Kinnunen, Sverigedemokraternas pressekreterare, i ett mejl.

Till Journalisten säger Sydsvenskans chefredaktör Pia Rehnqvist att tidningen inte fått någon förklaring till varför den blev portad från valvakan.

Annons Annons

NSDs chefredaktör Kalle Sandhammar tycker att det är ett konstigt agerande av ett parti som kämpar för att bli taget på allvar att inte tala med medier.

”Politiker ska i största möjliga utsträckning svara på frågor”, skriver Martin Kinnunen.

Fler avsnitt
Fler videos