Gå direkt till textinnehållet

SD kapade Råd & Röns logga

Sverigedemokraterna i Jönköping har använt tidningen Råd & Röns logga i sitt distriktsblad utan att fråga om lov. ”Ingen använder vår logotyp utan tillstånd”, säger Carina Lundgren, chefredaktör för Råd & Rön.

I samband med en artikel i distriktsbladet, om en påhittad testpanel, använde sig Sverigedemokraterna i Jönköping av konsumentupplysningstidningen Råd & Röns logga. Det skriver Jönköpings-Posten. I det skämtsamma testet testades politiska partier och till grafiken fanns också en text:

”Testpanelen är bestående av människor med förnuft och gott omdöme. Testet utfördes av institutet Rön & Råd under december månad. Felmarginalen är mindre än 0,02 procent och samtliga tillfrågande utgör ett representativt urval av befolkningen”.

Men skämtet uppskattades inte av Råd & Rön, som ser allvarligt på det som har inträffat.

Annons Annons

”Vi värnar om vårt oberoende och ska vara trovärdiga. Vi vill ha kontroll på hur vår logotyp används och ingen organisation eller något företag får använda logon utan tillstånd”, säger Carina Lundgren till JP.

Hon säger också till JP att tidningen kommer att kräva ersättning från SD i Jönköping för att de använt Råd & Röns varumärke utan tillstånd.

Fler avsnitt
Fler videos