Gå direkt till textinnehållet

Schibsted slopar varsel

Flera personer som tidigare riskerat att bli arbetslösa kan nu andas ut när Schibsted Media drar tillbaka det varsel som hängt över dem sedan november. "Ett glädjande besked efter en tung period " säger Anna Flytström, ordförande på Schibsted media fackklubb.

Som Journalisten tidigare berättat har de sparpaket som drivits igenom på Aftonbladet och Svenska Dagbladet som bland annat inneburit en omorganisering där flera fastanställda personer omplacerats. För de 30-40 personer på Schibsteds eget bemanningsföretag som riskerat att bli varslade pågrund av arbetsbrist har läget varit oklart.Men nu kommer företaget med beskedet att de tillsvidareanställda får behålla sina anställningar.

– Det är så klart glädjande, det har varit en väldigt tung period för våra medlemmar. Men beskedet beror ju i stort på att flera har gått till andra tjänster eller frivilligt sagt upp sig, säger Anna Flytström.

Hur ser du på risken för liknande sparpaket i framtiden?

– Det kan man aldrig veta. Jag har jobbat sex år Aftonbladet och varit med om tre sparpaket.

Till Resumé skriver Schibstedt  Medias VD, Eva Idmark att personalstyrkan minskat med 30 personer utan att någon behövt bli uppsagt. ”Med detta som bakgrund har vi nu tillsammans med kundföretaget Aftonbladet och SvD beslutat av att återta varslet och informerat journalistklubben om detta. Det innebär att det i dag inte finns några planer på uppsägning på grund av arbetsbrist från arbetsgivarens sida, det vill säga alla som i dag är tillsvidareanställda i SMAB”.

 

 

Fler avsnitt
Fler videos