Gå direkt till textinnehållet

SBS kräver klargörande från kulturministern

Miljöpartiets kongress beslutade i helgen att man motsätter sig att FM-nätet ersätts med DAB-radio. Men Journalisten kunde i går presentera uppgifter direkt från Kulturdepartementet som säger att frågan fortfarande lever. Nu kräver VDn för SBS radio att Alice Bah Kuhnke klargör saken.

I går kom först beskedet att MPs kongress ville stoppa nedsläckningen av FM-nätet. Sen intervjuade Journalisten Kristoffer Talltorp, pressekreterare hos kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke, som lovade att inget är bestämt.

– Vi för samtal inom regeringen i den här frågan och återkommer med besked före semestern, sa han då.

I ett pressmeddelande går nu SBS Radios VD Staffan Rossell ut och kräver ett klargörande av Kultur- och demokratiminsistern.

Annons Annons

”Kulturminister Alice Bah Kuhnke måste omedelbart klargöra om digitaliseringen av radion ska avbrytas. Som kommersiellt företag måste vi kunna förvänta oss att staten följer en långsiktig och konsekvent linje i den här typen av infrastrukturfrågor. Att som Miljöpartiet föreslår avbryta digitaliseringen av radion skulle kasta oss tio år tillbaka i tiden med allvarliga konsekvenser för den privata radion”, säger Staffan Rosell, VD SBS Discovery Radio.

Fler avsnitt
Fler videos