Gå direkt till textinnehållet

Säpo kopplades in efter kommentar på OP.se

En kommentar riktad mot Ragundas kommunalråd på Östersunds-Postens sajt kunde tolkas som ett mordhot och fick kommunalrådet att kontakta Säpo. Kommentaren publicerades av misstag och ÖPs chefredaktör har bett kommunalrådet om ursäkt.

Ragunda kommun måste spara pengar och kommuninnevånarna är upprörda över flera av besparingsförslagen. På bland annat Östersunds-Postens sajt OP.se har tongångarna varit hårda i kommentarsfältet. Enligt OP.se har kommunalrådet och kommunens säkerhetsansvariga kontaktat Säpo för att få tips och råd för hur de ska agera.

Droppen var en kommentar som publicerades av misstag på OP.se under natten till måndag. Så snart det upptäcktes av redaktionen på måndag morgon plockades kommentaren bort.

"Den här kommentaren strider mot våra publiceringsregler och den skulle aldrig ha lagts ut", säger ÖPs chefredaktör Hans Lindeberg på OP.se. Han har bett kommunalrådet om ursäkt.

ÖP har sedan en tid skärpt reglerna för kommentarer på OP.se och Hans Lindeberg tycker att "nivån på det vi publicerar är mer inriktat på sak och mindre på person" efter det.

Fler avsnitt
Fler videos