Gå direkt till textinnehållet

Saknade bokrecensioner tillbaka på Tidningen Vi

Efter kritik väljer Tidningen Vi att återinföra bokrecensionerna som togs bort tidigare i år. Det var inte ett svårt beslut, säger Sofia Wadensjö Karén, chefredaktör för tidningen.

Hur kommer det sig att bokrecensionerna är tillbaka?
– Vi tog bort bokrecensionerna redan i decembernumret men då blev det inte så starka reaktioner. I mars skrev sedan olika medier om detta och då blev reaktionerna starkare. Frågan fick mer luft och syre av att medierna tog upp frågan helt enkelt. Det är så det funkar så det är inte så konstigt.

Du skrev på er Facebooksida att läsarna sörjt bokkritiken. Hur märkte ni det?
– Folk hörde av sig och skrev att de hade stort förtroende för det som stod där och att de saknade recensionerna när de försvann.

Innebär det här någon praktisk förändring för er?
– Läsarna ville ha tillbaka bokrecensionerna och då backade vi, så det är inte värre än så. Det innebär ingen större förändring, vi flyttar om lite bara.

Annons Annons

Så här skriver Sofia Wadensjö Karén på tidningens Facebooksida: ”Jag kan glädja alla er läsare som har saknat litteraturrecensionerna. Ni har uppenbarligen sörjt deras frånvaro mer än vi trodde – och så kan vi förstås inte ha det. I nästa nummer är de tillbaka igen!”

Läs mer här

Fler avsnitt
Fler videos