Gå direkt till textinnehållet

Sägs upp efter 27 år på MVT

Motala Vadstena Tidnings chefredaktör Stefan Pettersson sägs upp efter 27 år på tidningen. I stället kommer Correns chefredaktör Christer Kustvik att bli chefredaktör för båda tidningarna. ”Det är en tuff bransch, men det här hade jag inte räknat med”, säger Stefan Pettersson.

Stefan Petterson har arbetat på Motala Vadstena Tidning, MVT, sedan han var 18 år gammal. De senaste åtta åren har han varit chefredaktör för tidningen. Men nu ska han sluta.

– Jag fick beskedet för en dryg vecka sedan. Jag blev förvånad, jag har jobbat här väldigt länge. Men det är ett beslut av vår VD, jag får acceptera det så klart, säger Stefan Pettersson.

Chefredaktörsskapet för MVT slås ihop med Corren, som en del i den omorganisation som Östgöta Media befinner sig i.

– När jag har sett över chefredaktörsrollen i dag, som framför allt innebär att vara kommunikativ med läsarna, är min bedömning att det går att lägga den rollen på en person. Tidigare var chefredaktören ansvarig utgivare, chef för personalen och ledande i nyhetsarbetet. Så är det inte längre, säger Anna Lindberg, publisher på Östgöta Media.

Correns chefredaktör Christer Kustvik kommer därför att bli chefredaktör även för MVT när Stefan Pettersson slutar den 31 oktober. Han kommer att dela sin tid mellan Motala och Linköping.

Varför det blir just Stefan Petterson som får gå vill Anna Lindberg inte svara på.

– Vem som blir chefredaktör är en fråga för mig som VD att avgöra. Jag har valt Christer Kustvik i det här fallet.

För Stefan Pettersson kom beskedet som en chock. Han har inte erbjudits någon annan roll på tidningen, utan kommer att söka nytt jobb när han har slutat.

– Jag behöver landa i det här först. Sedan får jag ge mig ut och leta jobb, vilket jag inte har gjort på många, många år. 

Fler avsnitt
Fler videos