Gå direkt till textinnehållet

Så slår sparpaketet på Stampen

Det sparpaket om 14 redaktionella tjänster på Stampens lokaltidningar som lades i november är nu färdigförhandlat. På Hallandsposten försvinner tre tjänster, på GP sju. UPPDATERAD

En fotograf, en lokalredaktör och en familjereporter sägs upp från Hallandsposten. En av uppsägningarna var frivillig, enligt journalistklubbens Cecilia Welin.

– Det här är första gången med hårda uppsägningar hos oss. Jag tror att det kommer att kännas. De uppsagdas arbetsuppgifter försvinner ju inte, vi ska göra samma sak som i dag, fast tre färre. Och vi har redan tidigare valt bort och anpassat oss efter verkligheten.

Från Göteborgs-Posten försvinner sju redaktionella tjänster, plus en på digitala medier. Majoriteten har dock kunnat lösas genom frivilliga avgångar, säger journalistklubbens ordförande Gabriella Mohoff:

– Människor som ville härifrån hittade jobb vid rätt tillfälle. Det är skönt att så pass få blev uppsagda. Jag förstår inte riktigt hur vi ska klara verksamheten med sju personer färre, men förutsätter att man har en plan för det.

Lokalredaktionen i Hylte ska fortsätta att bemannas, men delvis från Halmstad, enligt uppgifter till Journalisten.

På TTELA och Stampens gratistidningar i norr sägs tre personer upp.

På Hallands Nyheter försvinner tre tjänster: två sidplanerare och en reportertjänst. Det rör sig om vakanser som bemannats av vikarier, så det blir inga uppsägningar på HN.

Totalt sparas 34 tjänster, varav 14 redaktionella, bort på Stampen Local Media, vilket Journalisten tidigare berättat.

Fler avsnitt
Fler videos