Gå direkt till textinnehållet

Robert Jonsson blir VD för LOs Mediehus

Robert Jonsson, VD för fyra bolag, bland annat Södermanlands Nyheter AB, har utsetts till VD i LO Mediehus AB.

Tidigare har Journalisten berättat att tidningarna Arbetet, Kommunalarbetaren, Sekotidningen, Handelsnytt och Fastighetsfolket bildar LOs mediehus. Tanken var att allt skulle vara på plats efter årsskiftet, men Liv Beckström, projektledare för LOs mediehus, berättade i Journalisten för några veckor sedan att allt kring logistiken inte var färdigt.

Nu är det klart vem som blir ny VD. Robert Jonsson är i dag VD i fyra bolag: Södermanlands Nyheter AB, SN Försäljning AB, Tidningsservice i Nyköping AB och Österbergs Tryckeri AB. Han är också ansvarig för koncernen Eskilstuna-Kurirens affärsutveckling och sitter i koncernens ledningsgrupp. Han har varit VD och ansvarig utgivare för Norrtelje Tidning mellan 2005 och 2008 och var tidigare även annonschef och distributionschef i företaget.

Han tillträder den 1 april nästa år.

Annons Annons

"Vi är väldigt glada över att ha kunnat rekrytera Robert Jonsson till posten. Han kommer med sin gedigna erfarenhet att spela en nyckelroll i den stora satsning som LO Mediehus innebär", säger Tobias Baudin, LOs vice ordförande och nyutnämnde styrelseordförande i LO Mediehus AB, i ett pressmeddelande.

Fler avsnitt
Fler videos