Gå direkt till textinnehållet

Reporter fick skydd mot Trumps supportrar

En journalist som följer Donald Trumps valkampanj tvingades begära skydd av Secret Service efter att presidentkandidatens supportrar hotat henne.

Några dag efter att Donald Trump uttalande om att vapenägare kan ”agera” om Hillary Clinton blir president, visar det sig att det inte var första gången Trump gjort något liknande mot en kvinna. MSNBCs reporter Katy Tur, som följt Donald Trump valkampanjen under ett år berättar i marieclais.com att Secret Service tvingades skyddade henne från Trumps supportrar efter att han försökt hetsa dem mot henne.

När Katy Tur bevakade Trump valmöte i Mount Pleasant, tog han ut sitt agg mot henne offentligt. Han tyckte inte om hur hon hade bevakat en tidigare incident, så han krävde att hon bad om ursäkt, vilket hon vägrade. Trump hämnades genom att peka på henne och säga till publiken. ”Vilken lögn Katy Tur. Vilken lögn det var. Tredje klassens reporter. Kom ihåg det.”

Trumps supportrar reagerade så våldsamt att Secret Service ansåg att de måste skydda Katy Tur när hon gick tillbaka till sin bil. Hon beskriver det som en ”extraordinära åtgärd”. Secret Service har till uppgift att skydda personer som presidentkandidater, och det är ovanligt att de ger skydd åt en reporter på grund av en osäkra situation uppstår.

Annons Annons

Incidenten skedde för en månader sedan. Katy Tur valde att träda fram och berätta efter att Donald Trump fört fram indirekta hot mot Hillary Clinton.

Fler avsnitt
Fler videos