Gå direkt till textinnehållet

Redigeringen tar smällen på VF

Det blir nio redaktionella tjänster som försvinner på Värmlands Folkblad. Hårdast drabbas redigeringen, där fyra tjänster försvinner. En av fotograferna som får gå har jobbat i 17 år.

Journalisten har tidigare berättat att NWT köper upp konkurrenten VF. Nu är förhandlingarna om bemanningen avslutad och precis som man trott försvinner nio tjänster.

Tre sporttjänster tas bort. En fototjänst, vilket gör att redaktionen har två fotografer kvar. Fyra redigeringstjänster kapas. En vakant tjänst tas också bort från den allmänna nyhetsavdelningen.

– Den som har jobbat längst tror jag är en av fotograferna, där är det en total arbetat tid på över 17 år, säger Simon Strinnholm (bilden), journalistklubbens ordförande på VF

Annons Annons

Hur tar redaktionen beskedet?

– Det var nog väntat, den stora förhandlingen gällde organisationen så det var inte så mycket mer att göra än att gå efter LAS. Men det är klart att folk tycker det är tråkigt, många kollegor försvinner. Men jag tror det kommer bli bättre än det först såg ut i alla fall, säger Simon Strinnholm.

Hur tror du det kommer påverka journalistiken i regionen?

– I och med att vi har ganska många almänna reportertjänster kvar på VF, lokalredaktörer och två sportjänster tror jag det kommer gå ganska bra både för VF och den lokala journalistiken. Det kommer finnas konkurrens. Den stora förändringen är redigeringen. 

Fler avsnitt
Fler videos