Gå direkt till textinnehållet

Rättegång mot The Sun för telefonhackning

The Sun dras för första gången sedan telefonhackningsskandalen på brittiska tidningar avslöjades 2011 inför rätta för dataintrång, i ett civilmål där fyra personer hävdar att deras telefoner hackats.

En av de som stämt The Sun är underhållaren Les Dennis, som hävdar att 40 artiklar i tidningen bygger på uppgifter som inhämtats genom telefonhackning. Frågan om det finns tillräckliga bevis för att ha ett civilmål har prövats av en domare i Högsta domstolen, och rättegången blir av nästa år.  Det rapporterar The Guardian.

Telefonhackningsskandalen i Storbritannien avslöjades 2011 och ledde till att landets största tidning News of the World lades ned och den tidigare chefredaktören Andy Coulson dömdes till fängelse, vilket Journalisten berättat om. Ägaren News Group Newspaper har träffat enskilda uppgörelser för att undvika rättegång. Uppgörelserna ska hittills ha kostat medieföretaget 500 miljoner pund, motsvarande 6,2 miljarder kronor. Ett civilmål rörande News of the World kommer att inledas i juni.

Fler avsnitt
Fler videos