Radiokanal för kvinnor
i Afghanistan sänder igen

11 mars, 2016

Radiokanalen Shaesta, som riktar sig till kvinnor i Afghanistan, har varit tyst i sex månader efter att talibaner intagit staden Kunduz. Men nu är sändningarna åter igång. 

I kanalen Shaesta behandlas frågor om kvinnors rättigheter i Afghanistan. Bland annat tas tabulagda ämnen som kvinnomisshandel och reproduktiv hälsa upp. Enligt tidigare beräkningar når radiokanalen cirka 800 000 kvinnor. Det rapporterar AP.

Shaesta har drivits av Zarghona Hassan som tvingades fly från sin hemstad Kunduz när den intogs av talibaner för sex månader sedan. Hon har tidigare mottagit dödshot. Men nu har hon kunnat återvända och med stöd av FNs utvecklingsorgan UNDP har hon nu återupptagit sändningarna. 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Journalisten-podden

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies