Gå direkt till textinnehållet

Public service bör bli bättre på romani chib

Granskningsnämnden anser att SR, SVT och UR i stort uppfyller ställda krav, men att bolagen kan bli bättre på att ta särskild hänsyn till barn och ungdomar som tillhör språkgruppen romani chib.

Granskningsnämnden för radio och TV anser att SR, SVT och UR huvudsakligen har uppfyllt sina public serviceuppdrag under år 2013. Inom vissa områden har nämnden emellertid funnit att villkoren inte är uppfyllda. Bland annat anser nämnden att bolagen inte levt upp till kravet på att ta särskild hänsyn till de språkliga behoven hos barn och ungdomar som tillhör språkgruppen romani chib.

Varje år ska SR, SVT och UR redovisa hur public serviceuppdraget har fullgjorts. Redovisningarna gäller samtliga verksamhets- och programområden. Redovisningarna innehåller företagens egna beskrivningar och analyser av hur de levt upp till olika mål och krav på programverksamheten.

Granskningsnämndens uppgift är att utifrån redovisningarna bedöma om bolagen har uppfyllt sina uppdrag och skicka sin redovisning till Kulturdepartementet.

Fler avsnitt
Fler videos