Gå direkt till textinnehållet

Polisen JO-anmäld för bild på Facebook

På midsommaraftonsnatten lade polisen ut en bild på en berusad man med texten ”hjälplöst havererad i sina egna spyor”. Mannen på bilden och flera andra har nu JO-anmält inlägget.

På bilden ser man en utslagen man på en gångväg tillsammans med bildtexten ”hjälplöst havererad i sina egna spyor”. Bilden, som var pixlad, togs bort från polisens Facebooksida efter att mannen själv hört av sig och bett om det.

”Det finns poänger i kritiken som har kommit in. Men jag tycker fortfarande inte det var något märkligt med det här fotot,” säger Reine Berglund som var det yttre befäl i Huddinge och som la ut bilden till P3 Nyheter.

Mannen och flera andra personer har JO-anmält polisens bildpublicering. Trots kritiken anser polisen att man inte behöver vara orolig för att bli uthängd av dem.

Annons Annons

”Den utsatte har ju tolkningsföreträde, men jag kan tycka att så fort det är något så känner man sig kränkt i det här landet och det tycker jag man kan spara till tillfällen när man verkligen är det i stället,” säger Reine Berglund.

 

 

Fler avsnitt
Fler videos