Gå direkt till textinnehållet

Polischef kritiserar mediebilden av Göteborg

Göteborg uppmärksammas ofta i medier för de skjutningar och brutala våldsdåd som skakar staden. Enligt polischefen Erik Nord håller nu staden på att få ett oförtjänt dåligt rykte.

Göteborg har de senaste åren skakats av den uppgörelse i undre världen som lett till våldsamma och brutala mord och sprängningar. Sett till statistiken har det dock skett färre skjutningar i år jämfört med tidigare år i staden, skriver SVT. Erik Nord, chef för polisen i Göteborg, menar att hans stad behandlas orättvist jämfört med Stockholm.

”Göteborg är en tillräckligt stor stad för att ha den här problematiken. Samtidigt är den så liten att här får våldet stort genomslag i nyhetsflödet. Jag har en känsla av att våldet i Stockholm drunknar i flödet av andra nyheter där”, säger han till SVT.

I Storstockholm har det skett 105 skottlossningar hittills i år, vilket enligt Sveriges Radio är det högsta registrerade antalet någonsin. I huvudstaden har 43 skadats och sju dödats i år. I Göteborg har det skett 34 skottlossningar, där fem har skjutits ihjäl och åtta har skottskadats i Storgöteborg under året.

Enligt en tidigare granskning av SVT Nyheter Väst är dock Göteborg hårdare drabbat i förhållande till folkmängden.

Fler avsnitt
Fler videos