Gå direkt till textinnehållet

P4 Norrbotten satsar på gräv

Sveriges Radio P4 Norrbotten rekryterar prisade gräv-journalisterna Johanna Hövenmark från Norrbottens-Kuriren och Bo Torbjörn Ek från Norrländska Socialdemokraten. ”Skithäftigt att de vill jobba hos oss”, säger kanalchefen Patrik Boström.

Johanna Hövenmark har vunnit guldspadejuryns hederspris och Svenska Carnegie Institutets journalistikpris. Bo Torbjörn Ek har vunnit en Guldspade. Nu börjar båda jobba på P4 Norrbotten.

– Nu förstärker vi grävjournalistiken med dessa två rekryteringar, säger Patrik Boström, kanalchef på P4 Norrbotten.

Johanna Hövenmark börjar en programanställning i februari och Bo Torbjörn Ek blir tillsvidareanställd i mars.

– Det är skithäftigt att de vill jobba hos oss. Jag brinner för gräv. Vi har satsat på grävjournalistik på P4 Norrbotten och har haft flera stora avslöjanden som våra otroligt duktiga medarbetare stått för. Det är viktigt att ha en egen journalistik som är relevant för vår publik. Samtidigt måste vi förstås kunna vara dagsaktuella och vi har organiserat oss i en agendagrupp som jobbar bland annat med gräv, och en grupp dagreportrar som är skickliga på att plocka de snabba dagspuckarna i flödet, säger Patrik Boström.

Vad för slags gräv kommer vi att få höra framöver?
– Det kan jag ju förstås inte avslöja. Men jag är övertygad om att lyssnarna kommer att märka att Johanna Hövenmark och Bo Torbjörn Ek jobbar hos oss. Det hör ju till saken att P4-stationerna är ganska små och varje medarbetare får en stor inverkan på hur vi låter.

Fler avsnitt
Fler videos