Gå direkt till textinnehållet

P4 Kronoberg sänder nyheter på arabiska

På tisdagen började P4 Kronoberg att sända nyheter på arabiska på webben.

Nyheterna översätts från det svenska utbudet och publiceras ett par gånger i veckan. De arabiskspråkiga nyheterna i P4 Kronoberg kommer att ledas av Sam Edward, en journalist från Syrien som flydde till Sverige för sju år sedan.

”Innan man har hunnit lära sig språket är man ofta utlämnad till information från lokala nätverk. Det kan vara vänner och bekanta, men också andra personer i ens omgivning. Har man tur får man tillgång till ett bra nätverk, men har man otur kan det leda till felaktig information som försvårar processen att komma in i samhället. Därför är det mycket viktigt att det utöver nätverken även finns oberoende och pålitliga informationskällor att vända sig till”, säger Sam Edward till P4 Kronoberg.

Sveriges Radio P4 Kronobergs kanalchef Ulf Myrestam anser att det finns ett behov av arabiskspråkiga nyheter som är lokalanpassade.

Annons Annons

”Vi har Radio Swedens utbud med nyheter både på lätt svenska och arabiska, men där fokus främst är på nationella och internationella nyheter”, säger Ulf Myrestam.

Fler avsnitt
Fler videos