Otillbörligt gynnande i SVTs Sportnytt

19 mars, 2012

GRN-beslut Granskningsnämnden för radio och TV anser att SVTs Sportnytt på ett otillbörligt sätt gynnat en bok av en Zlatan Ibahimovic.  

I SVTs Sportnytt recenserades en ny bok om Zlatan Ibahimovic, en av världens främsta fotbollspelare. Under större delen av inslaget visades boken på en stor bildskärm som fanns i bakgrunden i studion.

Informations- eller underhållningsintresset motiverade inte att den exponerade produkten framhävdes på ett så omfattande sätt. Inslaget stred därför mot bestämmelsen om otillbörligt gynnande, anser Granskningsnämnden för radio och TV.

Kommentarer

Det finns 2 kommentar på sidan.


Kommentera
Inlagt av MOB Produktion mån, 2012-03-19 15:15
Om någon hade anmält Fotbollsarena Radiosporten i samma ämne så hade de säkert också blivit fällda. Där ägnades ett helt program åt boken och om jag inte minns fel hade de i det programmet, eller i ett program strax före eller efter, dessutom utlottning av boken. I programmet fälldes inte ett enda negativt omdöme utan inställningen till boken var snarare att den hade en näst intill helande effekt som tom kunde bota cancer. (Och, det sista var kanske något tillspetsat....)
Inlagt av Calle Rockbäck tis, 2012-04-10 16:37
Ja, media spårade ur, helt och hållet, över Zlatan-boken. Inte bara SVT:s Sportnytt. Även jag. Vi sjöng en gemensam vaggvisa. Körslaget.
GRN-beslut

 

Journalisten TV

Journalisten på Youtube

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies