Gå direkt till textinnehållet

Östra Smålands redaktion tystas

P4 Kalmar rapporterade om en personalminskning på Östra Småland, då skickade chefredaktören för tidningen ut ett mejl till personalen att de inte ska skicka vidare information till medier, skriver SR.

Det var för några veckor sedan som P4 Kalmar berättade om besparingar på tidningen Östra Småland. Enligt kanalen har ledningen skrivit ett mejl om saken och förklarat det som att man vill säkra utgivningen för 2016 och kommande år.

Nu har tidningens chefredaktör Gunilla Persson enligt SR-artikeln skickat ett nytt mejl till redaktionen där hon skriver att det är illojalt mot företaget och osolidariskt mot arbetskamraterna att skicka vidare uppgifter till medier.

Journalisten har varit i kontakt med Gunilla Persson som inte vill svara på några frågor. I ett mejl till oss skriver hon:

”Vi har pågående förhandlingar om minskad organisation, och innan den är avslutad vill jag inte uttala mig. Jag kan bara konstatera att det är tungt för alla inblandade”.

Journalisten har också varit i kontakt med fackklubbens ordförande Peter Åsén, inte heller han vill uttala sig.

”Jag har inga kommentarer” skriver Åsén i ett sms.

Till P4 Kalmar berättar anställda som vill vara anonyma att de upplever mejlet från chefredaktören som en munkavle.

”När det handlar om interna saker är det aldrig bra att kommunicera det till tredje part. Vi får inga interna mejl från er”, säger Gunilla Persson till SR.

Ledningen och journalistklubben förhandlar just nu om personalminskningen. Förhandlingarna väntas vara klara i slutet av november. 

Fler avsnitt
Fler videos