Gå direkt till textinnehållet

”Omstart i arbetsmiljöarbetet”

En längre periods arbetsmiljöproblem på Sveriges Radio P4 Östergötland har nu resulterat i att en ny konsult har tagits in i arbetsmiljöarbetet. "Vi har gjort en omstart", säger journalistklubbens ordförande Johan Gustafsson. KORRIGERAD

Journalisten.se skrev i september om hur en längre periods arbetsmiljöproblem på SR-kanalen P4 Östergötland kulminerat vid en konferens ledd av en extern konsult. Dagen beskrevs som ”fruktansvärd” av en som var där och områdeschefen Michael Österlund summerade den med: ”det blev väldigt illa”.

Vad har hänt sedan dess på P4 Östergötland?
– Vi har gjort en omstart i arbetsmiljöarbetet. Dels har vi fackliga ombud tillsammans med kanalledningen pratat om vad som hände på konferensen och hur vi kan jobba framöver. Vi har också haft möte med den nya konsulten, då närvarade också SRs huvudskyddsombud, säger Johan Gustafsson, journalistklubbens ordförande på P4 Östergötland.

– Förhoppningen är att vi ska hitta en väg där vi faktiskt kommer framåt i arbetsmiljöarbetet. Jag tror att det kommer att ta sin tid.

Annons Annons

Hur illa är läget, i väntan på en lösning?
– Många var förbannade efter mötet i september, och det finns kvar många saker som vi måste jobba med. Men det är inte så att folk är sjukskrivna på grund av arbetsmiljöproblemen, säger Johan Gustafsson.

I en tidigare version av texten stod att en ny konsult "tagit över" arbetsmiljöarbetet på P4 Östergötland. Rätt beskrivning är att den nya konsulten deltar i detta. Det bedrivs av kanalchefen tillsammans med medarbetarna och deras representanter.

Fler avsnitt
Fler videos