Gå direkt till textinnehållet

Omnis funktioner nu även på webben

Omni har prisats som Sveriges bästa nyhetstjänst i mobilen. I dag tar man ett steg till och lyfter ut alla appens funktioner till webben.

Omnis affärsidé är som bekant att samla många nyhetskanaler i en och samma källa. Man lägger upp bevakningar på ämnen och på så sätt sorterar appen åt användaren i flödet. Från och med i dag breddar Omni sitt utbud, och kommer alltså även ut med samma nyheter och funktioner på webben.

Ska ni konkurrera med de stora drakarna Expressen, DN och Aftonbladet på webben nu?

– Framförallt gör vi det här för att vi vill göra våra läsare en tjänst. De läser oss redan på vägen till jobbet och på lunchen men vi har också många som sitter på kontoret på dagarna som ska kunna följa vår nyhetstjänst även där, säger Markus Gustafsson, chefredaktör.

Annons Annons

Vad räknar ni med för annonsintäkter?

– Vår annonsmodell är framför allt native advertising och det materialet finns på webben precis som i appen. Vi hoppas så klart att vi ökar vår räckvidd allt eftersom, men det här handlar primärt om att göra det bätttre för användarna. Men visst, våra native-artiklar gör sig på ett annorlunda och bra sätt på webben, och det finns vissa fördelar där.

Kommer Omni anställa fler nu?

– Vi växer lite hela tiden men det är inte på grund av webben. Vi gör en del andra satsningar på innehåll som exempelvis ”morning brief” (ett slags nyhetsbrev red.anm) som kom för ett tag sedan, vilket gjorde att vi blev några fler redaktörer än tidigare. Vi har även tagit in en marknadschef nyligen och redaktionen pendlar mellan tio och 13 personer just nu.

Omni är nu också i slutfasen av utvecklingen av helt nya appar för Ipad och Android tablet.

Fler avsnitt
Fler videos