Gå direkt till textinnehållet

Nyhetsmorgon i samarbete med Viralgranskaren

TV4s Nyhetsmorgon inleder ett samarbete med tidningen Metros Viralgranskaren. Samarbetet kommer att pågå fram till och under valrörelsen 2018.  

”Vi på Nyhetsmorgon är väldigt glada att vi kan hjälpa våra tittare att genomskåda de falska nyheter som allt lättare får spridning i och med sociala medier. Att samarbetet också ska pågå till och med nästa riksdagsval, när mängden budskap och propaganda kan förväntas öka rejält är också oerhört viktigt,” säger Anna Maxe, producent på Nyhetsmorgon i ett pressmeddelande

Metros projekt Viralgranskaren har arbetat med att utvärdera och syna nyheter på nätet sedan 2014.

”Vi är jättetaggade på att få möjlighet att diskutera källkritik och nå ut till Nyhetsmorgons alla tittare med konkreta tips och verktyg på hur man kan tänka mer källkritiskt,” säger Metros redaktionschef Linnéa Jonjons.

Annons Annons

Viralgranskaren vann 2014 års Stora journalistpris i kategorin ”Årets förnyare”. 2015 vann de också Föreningen Vetenskap och Folkbildnings pris ”Årets folkbildare”. Förra året lanserade Viralgranskaren ett tillägg till webbläsare som är kopplat till Viralgranskarens varningslista. Det betyder att du får en liten varning när du håller på att gå in på dessa sidor. Viralgranskaren har infört Källkritikens dag den 13 mars.

Fler avsnitt
Fler videos