Gå direkt till textinnehållet

Nya Tider ställer ut på Bokmässan

Tidskriften Nya Tider, som enligt tidningen Expo har kopplingar till nazistiska Svenska Motståndsrörelsen, ställer ut på årets Bokmässa. ”Vår policy är att alla får göra sin röst hörd oavsett åsikt," säger Bok & Biblioteks VD Maria Källsson till tidningen Svensk Bokhandel.

I sin presentation på Bokmässans sajt skriver Nya Tider att man berättar ”om det som systemmedia mörklägger, ljuger om eller förvanskar”. Tidskriften har för första gången en monter på Bok & Bibliotek.

”Vår policy generellt är att alla måste få göra sin röst hörd oavsett åsikt. Det är själva essensen i yttrandefriheten. Men vi tillåter inte att utställarna använder plattformen på ett sätt som strider mot mänskliga fri- och rättigheter,” säger Bok & Biblioteks VD Maria Källsson till svb.se.

På frågan om Bokmässan skulle tillåta Svenska Motståndsrörelsen att ställa ut svarar hon att de inte har fått någon förfrågan från dem ”så det är en hypotetisk fråga som jag inte vill gå in på. Vi skulle göra en bedömning. Det är svåra frågor som vi brottas dagligen med”.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos