Gå direkt till textinnehållet

Ny omorganisation på Mitt i-tidningarna

Så sent som i november omorganiserade Mitt i-Tidningarna sin redaktion och två och en halv tjänst togs bort. Nu är det dags för en ny omorganisation, men fackklubben hoppas att inga tjänster ska försvinna den här gången.

Journalisten har tidigare rapporterat om Mitt i-tidningarna som omorganiserade sig i november. 

– Vi är ett stort omställningsskede just nu och gör nedragningar totalt på två och en halv tjänst, sa Erik Norberg, VD, då.

I samband med den omorganisationen lanserades också koncernen 31 nya lokala sajter, en för varje lokal titel. I den nya organisationen skulle alla journalister jobba lika mycket digitalt som mot print vilket var en nyhet för Mitt i-tidningarna.

Annons Annons

Nu har ledningen lagt fram ännu ett förslag på omorganisation. 

— Förslaget innebär en hel del nya roller och nytt sätt att arbeta för många, men vi är mitt uppe i en förhandling så vart allt landar vet vi inte ännu, säger Kristian Lönner, ordförande för den lokala fackklubben. 

Ska Mitt i banta redaktionen igen?

— I nuläget är det inte tal om någon övertalighetsförhandling på något sätt, däremot blir det helt nya roller och då kan det påverka hur många som jobbar med det redaktionella. Men det får vi återkomma till länge fram, fortsätter Kristian Lönner. 

Vad säger medlemmarna, är man orolig? 

— Det är klart, varje sådant här förslag väcker oro och många frågor. Det förändrar vårt sätt arbeta vilket vi också gjorde väldigt nyligt så det är klart att det blir jobbigt. 

Fler avsnitt
Fler videos