Gå direkt till textinnehållet

Novaks expertgrupp tar form

Den omtalade Medieutredningen som regeringen landsatt leds som bekant av Anette Novak. Nu är expertgruppen som ska bistå henne på plats med en rad kända medienamn. 

Expertgruppen ska alltså stödja Medieutredningens arbete med analyser av medielandskapet och nya mediepolitiska insatser. Gruppen består av ”för utredningen oberoende personer med mångårig, gedigen kunskap och erfarenhet från mediebranschen”, skriver man i ett pressmeddelande.

Bland experterna hittar vi:

Johanna Frelin, VD för utbildningsföreteget Hyper Island, tidigare divisionschef på SVT och föreläsare inom digital medieutveckling.

Olle Lidbom, VD på webbyrån Oxys och bloggare på Vassa Eggen.

Mikael Zackrisson, marknads- och kommunikationschef på Ziggy Creative Colony, tidigare webbchef på Veckans Affärer och diverse olika affärsutvecklingsuppdrag på Bonniers Mag+ och Sveriges Radio.

Sara Öhrvall, grundare och seniorkonsult på MindMill Network, styrelseledamot i bland annat Bonnier News, Bonnier Books, Nobelmuseet, Umeå Universitet och krönikör i Dagens Industri.

Från den 1 september kommer även sekretariatet utökas med en sekreterare i form av Martina Wagner, som sedan 2012 arbetar på Statens medieråd. Martina har en bakgrund från Kulturdepartementet där hon under flera år arbetat med frågor rörande barn och medier, samt mångårig erfarenhet från SVT och programproduktion för barn och unga.

Uppdraget ska delredovisas den 31oktober 2015 och slutredovisas den 30 april 2016.

Fler videos
Fler avsnitt