Gå direkt till textinnehållet

Norska TV2 bad journalist ”dämpa sig”

Den kända programledaren och journalisten Ernst Lersveen jobbar för norska TV2 och har flera gånger uttryckt tvivel och frågeställningar kring Therese Johaugs misstänkta dopingskandal. Nu har hans egen redaktion ”bett honom dämpa sig”, skriver norska Dagbladet.

Sportjournalisten Ernst Lersveen skötte bland annat norska TV2:s utfrågning av dopingmisstänkta Therese Johaug när hon mötte medierna förra veckan. Då fick han enligt Expressen kritik på sociala medier för att han var för hård i tonen.

”De ser mig som en skit, som en bråkmakare, som en djävul. Jag har ställt för många frågor de inte tycker om”, sade Ernst Lersveen till Expressen om den norska landslagsledningen.

Enligt tidningen Dagbladet i Norge har nu Lersveen även fått kritik av sin egen redaktion. TV2-ledningen ska ha bett Ernst Lersveen att skilja på rollen som ”programledare och journalist”. Det hela ska ha aktualiserats efter en intervju i tisdags med Dagbladet när Lersveen svarade på frågor om skandalen.

”Vi önskar att kanalisera journalistiken. Reportrar ska rapportera. Och så har vi experter som inte ska ha på sig reporterhatten”, säger redaktionschefen Espen Solbakken till TV2 Sporten, skriver Dagbladet.

Solbakken menar vidare att ”Ernst och andra TV2-journalisters engagemang och kunskap ska komma till uttryck genom journalistiken de bedriver, inte i kommentatorsform”.

”Jag står för vad jag har sagt, Men om någon menar att jag ska bevara freden så tänker jag inte gå ut i krig”, kommenterar Ernst Lersveen själv.

Fler avsnitt
Fler videos