Norran klandras
för publicerat namn

9 november, 2016

PON-beslut Norran klandras av Pressens opinionsnämnd för att av misstag ha publicerat namnet på en person som uppsökt läkare på en kvinnoklinik.

Det var i april i år som Norran publicerade ett kort inlägg under rubriken Dagens applåd som gick att läsas i tidningen och på webben. I inlägget tackar en person en läkare på kvinnokliniken. Under inlägget stod skribenten namn.

Kvinnan anmälde Norran till Pressombudsmannen, PO, eftersom tidningen brutit sitt löfte om att inte publicera hennes namn i tidningen. Kvinnan menar att tidningen publicerat hennes fullständiga namn trots att det stått att det inte skulle ske.

Norran svarade att ett misstag hade begått och beklagade det inträffade.

PO konstaterar att inlägget innehåller uppgifter om läkarkontakter, något som måste anses utgöra känslig och privat information. PO anser att tidningen därmed har brutit mot god publicistisk sed och bör klandras. PON instämmer i POs bedömning.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
PON-beslut

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies